Halloween 6 (u)hyggelige tips!

Endelig er det tid for halloween, og halloweenfeiringen behøver ikke bare å være skummel og uhyggelig, det skal også være gøy! I år faller halloween på en tirsdag, noe som betyr at mange vil feire helgen med knask, knep, godteri, kostymer, sosiale sammenkomster og annen (u)hyggelig moro! I den anledning har vi listet 6 morsomme aktiviteter som vi håper vil inspirere til en morsom halloweenfeiring sammen med barna 👻 Selvfølgelig er det viktig å tilpasse hvor skummelt man går ut etter barnets alder, men dette vet du best; Det er du som kjenner barnet og vet hva barnet tåler.

Dekorer hjemmet ditt til halloween

Å dekorere huset er alltid en morsom familieaktivitet, uansett høytid eller anledning. Til halloween kan man blant annet sette opp falske edderkoppnett, hodeskaller, spøkelser eller andre skumle dekorasjoner rundt huset for å få barna i rett stemning. Vår favoritt er gresskarlykter, som gir hjemmet den perfekte, skumle følelsen – spesielt etter mørkets frembrudd. Sett gjerne på passende musikk mens dere holder på.

Kle dere ut til halloween

Å kle seg i kreative kostymer er morsomt hele året – i hvert fall synes mange barn det! Selv om du ikke planlegger å dra på halloweenfest, eller gå knask eller knep, vil barna synes at det er stas at du gjør noe annet enn du pleier og kler deg ut sammen med barna. Det trenger ikke være mer avansert eller kostbart enn at man tar et gammelt laken og skjærer ut hull til øyne og munn! Se våre 5 tips til hjemmelagde halloweenkostymer her!

Skjær ut gresskar

Man kommer ikke unna gresskaret! Noe av det morsomste ved halloween er å skjære ut gresskar. Har du små barn står selvfølgelig du for selve utskjæringen, mens barna står for dekoreringen. Vil du ikke skjære i gresskaret? Ikke noe problem, da kan man bare male det i stedet! Det er også mulig å klippe ut diverse pynt fra svart eller farget papp og lime på – her er det bare fantasien som setter grenser! 

Børn klædt ud til halloween

Bak noen skumle godbiter

Å bake eller lage snacks hjemme er noe de fleste barn synes er skikkelig gøy! Til halloween kan man finne utrolig mye morsom og (u)hyggelig inspirasjon til skumle, men spiselige snacks, på internett. Det trenger ikke være avansert; Man kan koke pølser som man skjærer opp og dekker med ketchup – og vipps har man tilberedt en rett som kan navngis etter ønske. Man kan også lage muffins og pynte med svart eller rød konditorfarge. Konditorfargen kan også blandes i spaghetti. Bon appetit – her er det bare å bruke fantasien!

Skattejakt i en mørk og mystisk hage

Pynt hagen og vent til mørket faller på. Når tiden er inne, la barna gå ut i hagen for å lete etter en skjult skatt ved hjelp av et skummelt skattekart – selvfølgelig tilpasset barnas alder. La barna ta med seg en lommelykt som kan hjelpe dem å se. Et stalltips her er å utstyre barna med smartklokkene fra Xplora. Da kan du enkelt holde øye med hvor barna befinner seg, ved hjelp av klokkens innebygde GPS. Hvis barnet forlater den forhåndsvalgte sikre sonen, blir du dessuten informert om dette i vår smarte foreldre-app. Les mer om våre innovative smartklokker for barn her!

Fortell skumle historier

Det er ingen bedre måte å komme i halloweenstemning enn å fortelle, eller høre en god spøkelseshistorie. Sett dere rundt et bål, eventuelt et fantasibål, og hold en lommelykt mot haken for å få en ekstra skummel effekt – dersom du tenker at barnet vil synes at dette er spennende og gøyalt.

Børn klædt ud til halloween

Halloween er endelig her, og det er tid for både moro og skrekk! På denne tirsdagen er det knask, knep, og morsomme aktiviteter som står i fokus. Vi har listet opp 6 gøyale aktiviteter som kan gjøre feiringen minneverdig. Uansett barnas alder, er det viktig å tilpasse aktivitetene til dem. Så kle dere ut, pynt huset, skjær ut gresskar, lag skumle godbiter, og sett i gang skattejakten i den mystiske hagen. Avslutt dagen med å fortelle skumle historier rundt et bål, og skap minner som varer livet ut.

Ved hjelp av klokkens innebygde GPS kan nemlig du som forelder spore barna dine mens de er ute på knask eller knep. Du kan også stille inn sikre soner som varsler deg dersom barnet ditt forlater et gitt forhåndsdefinert område. Klokken sitter behagelig på barnets håndledd under lek og aktivitet – og du er kun ett tastetrykk unna! Hold kontakten med barnets første mobiltelefon, utformet som en smartklokke. Happy Halloween!

 

Kom til toppen av siden her